Zreguluj sám seba

Ak človek jazdí autom, je mu úplne jasné, aký postup musí dodržať, aby auto fungovalo,  splnilo svoju úlohu a účel.

Prečo je teda tak ťažké pre mnohých ľudí pochopiť , že naše telá sú náš prostriedok,  naše auto, naša karoséria. Čo sa stane s autom, keď do nádrže nalejete vodu?

Čo sa stane, keď stočíte volantom a vrazíte do stromu?

Auto sa pokazí.

Naše telo nefunguje inak.

Začne to obdobiami a chvalabohu je na to prispôsobené a zvládne všetky prehrešky z obdobia kedy „ sme nevedeli “ .

Obdobie detstva, kedy sa učíme a zisťujeme ako bolí privretý prst do skrine. Akou rýchlosťou sa môžem rútiť na lyžiach zo svahu, aby som sa nezabil.

Obdobie rebélie, puberty, kedy nám naše telo toleruje alkohol a iné látky, ktoré do seba v dobrej viere dávkujeme na spríjemnenie života na zemi.

A obdobie rannej dospelosti, kedy sme najmúdrejší a nesmrteľný a nič sa nám nemôže stať, aj keď ráno po preflámovanej noci ideme do práce. Podávame výkony hodné Herodesa v posilňovni, v športe, v behu a samozrejme si to užívame…. krásne obdobie.

K tomuto obdobiu patrí aj presvedčenie, že peniaze sú všetko. A keď mám peniaze, plním si svoje sny a kúpim si aj zdravie a získavam pocit moci a nedotknuteľnosti.

V mojom živote som bola aj ja takouto naspeedovanou veveričkou a keď som sa ukľudnila pekne s nadhľadom som pozorovala ďalšie a ďalšie veveričky, ktoré postupne odpadávali.

Ako to teda je?

Keď sa človek narodí prichádza na svet s určitými dispozíciami, určitou skladbou- fyzickou a psychickou zdedenou a skombinovanou od svojich predkov. Časom sa tieto dispozície menia, ohýbajú, odbáčajú, kazia a poškodzujú vedome alebo nevedome.

Keďže verím na rovnováhu, rovnováha je vždy a všade a kde je, tam všetko funguje. A keď niečo zanedbáme postupne sa začnú ukazovať ochorenia a pri šťastí aj jeho príčiny.

Ak náš systém funguje dobre, mali by sme byť do piatich rokov vyrovnaný s emóciami –  telovými pocitmi, okolo trinásteho veku dospievame a je správne v tomto období tolerovať, že pre naše deti sme najhlúpejší. Vo veku dvadsaťjeden rokov by sme mali nájsť rovnováhu medzi rozumom a citom, vyvíja sa tu logické myslenie a je fajn sa prvýkrát osamostatniť.

No a od obdobia 21 po 33 máme čo robiť alebo si respektíve zarábame vlastnú polievočku, ktorú si neskôr zjeme.

A práve v období 33 rokov +- prichádza obdobie spätnej väzby, karmy alebo ako to kto chce nazvať. Je to obdobie kedy sa práve všetky problémy z predchádzajúcich období vyplavia.

Môžu to byť aj nevyrovnané emócie z obdobia do 5 rokov, môže to byť veľké sklamanie alebo zlé rodinné zázemie z obdobia puberty alebo aj silná pripútanosť na rodičov, ktorý vás duševne zubami nechtami držia pri sebe a nedajbože aby ste ich opustili a osamostatnili sa.

Ale ako sa vraví, keď to na nás príde je neskoro plakať nad rozliatym mliekom. A je na čase spozorovať, nájsť a identifikovať, kde sa stala chyba a KONAŤ.

A na to je tu naša karoséria, naše telo, aby nám pekne ukázalo, keď nám to nedochádza, kde sa problém nachádza a kde ho riešiť.

Toto poznanie má súvis aj s našou vedomosťou alebo nevedomosťou. A s tým ako sme boli zvyknutý riešiť problémy.  Liekom , alternatívou?

Tento článok nemá byť o konkrétnych radách alebo príčinách chorôb. Má byť o tom, aby ste pochopili ako sa má človek sám regulovať a vnímať varovania, ktoré nám telo ukazuje ako spätnú väzbu na naše činy, skutky, životosprávu.

Mnoho ľudí reaguje skepticky a neverí. Ako sa vraví. Pomôž si sám, aj Pán Boh ti pomôže.

A tu je pravé odhalenie. Naštartuj sa. Nájdi tú časť života sám alebo za pomoci iného človeka, kde sa stala chyba. Prejdi si túto situáciu, odpusti, vysvetli, vyčisti a choroba sama odíde.

O tom ako sa naštartovať sa dozviete v ďalšom článku.

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.