ŽENY SÚ BOHYNE

…. ja ich za to milujem ?

Kedysi vraj ženy počas pôrodu a aj nejaký čas po ňom trávili čas výhradne len so ženami. Vykopali jamu, do ktorej žena rodila a počas celého obradu jej spievali a starali sa o ňu. Muži nemali dovolené byť v tejto spoločnosti. Tento obrat mi pripomína aj súčasný zvyk, kedy je žena v pôrodnici a muž ide zapíjať svoj novonarodený výtvor veľkej námahy a obety……:)

Úlohu matky nemala len biologická matka, ale viacero žien z rôznych generácií. Ženy jej dávali energiu a muži nemohli byť prítomní.

Ženy a spoločnosť žien nám dodáva a stupňuje krásnu ženskú energiu. Rovnako, ako aj ženské činnosti- varenie, maľovanie, šitie a podobné, vytvárajú a spájajú nás so silou vesmíru. Robte ich čo najviac.

Každý máme v sebe ženskú a mužskú časť. Táto psychická dvojpohlavnosť odpovedá biologickej skutočnosti, že podľa toho, ktorý gén máme početnejší, také pohlavie sme. Menší počet génov opačného pohlavia v dôsledku svojej podriadenosti ostáva obvykle nevedomý.

Tu máme vysvetlenie, prečo si ženy viac rozumejú s gaymi alebo mužmi, ktorí dokážu veľa rozprávať a sú v našich očiach dokonalí zvodcovia. Majú v sebe ženský gén a ten gén nás priateľsky priťahuje. Rovnako ho vycítime aj my ženy medzi sebou.

Pokiaľ mi pamäť dobre slúži a dobre si spomínam, tie najkrajšie zážitky som vždy prežila so ženami. Áno, páni ste predmetom našich debát a dosť často, ale dnes by som vzdala hold ženám ako takým. 

Vzťah s mužom nám dokáže utrhnúť rozum z hlavy a vyniesť nás do výšin a tieto stavy sú nutné, aby sa zachovalo ľudstvo, ale priateľstvo so ženou nám dá tú pravú stabilitu, pochopenie a pocit, že pri vás niekto skutočne stojí. A je to takmer vždy na celý život alebo na obdobie, kedy nám daná žena mala prísť do života, aby nás sprevádzala a niečo naučila.

Pochopí len ten, kto zažije danú situáciu. Preto nie je možné, aby muž dokázal plne pochopiť napríklad tehotnú ženu, ženu ktorá má hormonálne výkyvy a to v rôznom veku alebo ženu, ktorá len jednoducho nemá svoj deň.  

Stalo sa vám niekedy, že sa muž zachoval tak, že sa vám zastavil rozum ? Že nebol práve tam, kde by ste ho potrebovali? Že povedal slová, ktoré vás zranili?

Kedysi dokázali raniť aj mňa, ale dnes s dávkou pochopenia ma nezrania. Muži sú stavaní na iné a my ženy ich potrebujeme. Ich mozog funguje inak ako náš a preto sa niet diviť, prečo nás tak udivujú.

Muž nech je ochranou a ďalej sa mu teraz nevenujme.

Žena dokáže všetko. A keď sa spoja viaceré, dokážu uloviť aj spomínaného bizóna. Žena, matka je podľa mňa úžasné stvorenie hodné obdivu a úcty.

Najviac to cítim vtedy, keď vidím slobodnú matku, kde jej bývalý partner dáva na sociálne siete fotky z dovoleniek, ako cvičí, pláva, aký je úžasný a výkonný. Áno je J

A žena? Akú má voľbu ? Áno, môže byť rovnako egoistická, nechať dieťa a ísť si užívať slobody. Ale to sa predpokladám z 95 % prípadov nestane. Žena sa zaprie a dokáže v sebe nabrať silu, odvahu a hlavne sa dokáže obetovať pre druhého.

Muži sú tak skvelí, že dokážu ráno vstať a ísť zarobiť peniaze.

Ale ženy sú tak dokonalé, že popri zárobku, ktorý dokážu svojou energiou, nápadmi a pracovitosťou vyprodukovať, dokážu byť aj matkami, poradkyňami, priateľkami, športovkyňami a to všetko na 100%.

Ženy matky sú úplne na vrchole a dostali ten najväčší dar, aký mohli a to donosiť dieťa. Myslíme si, že dokážeme vytvoriť všetko, ale nič sa nechytá na to, čo je medzi nebom a zemou a tým je samotný život, ktorý sa zrodí v ženskom tele. A žena tento údel nesie ako najsilnejší bojovník. Svoje obmedzenia na sebe nedá poznať. Svoju bolesť dokáže skryť za úsmev a to len preto, aby neranila ostatných. Oželie zmenu svojej postavy na zrod nového života a nájde uspokojenie a motiváciu v tom, že opäť bude čo zlepšovať. A ona to dokáže. Pochopenie nájdeme pri pohľade do očí inej ženy.

Aká si, také ženy v živote k sebe priťahuješ.

Viem, že tento opis sa netýka každej, ale žien, ktoré mám okolo seba ja, jednoznačne áno.

A sú to stvorenia, ktoré vám takmer nikdy nepovedia „nie“, keď potrebujete vypočuť. Zdieľajú s vami tajomstvá a zážitky, vypočujú vás a poradia. A tento prúd pomoci si vzájomne odovzdávame a vzájomne si vraciame.

Málokedy sa stane, že jedna dáva viac ako druhá. A keď aj áno, vieme, že aj tu nastane rovnováha, kedy prijatú pomoc vymeníme za pomoc darovanú.

Možno aj v nie úplne funkčnom vzťahu dokáže žena práve vďaka kamarátkam opäť začať žiť a rozkvitnúť.

Tajomstvo sa neskrýva v čakaní na princa, ktorý nás urobí šťastnou.

Tajomstvo a pravý elixír je mať priateľov, mať s kým zdieľať všetko dobré aj zlé. Neuzavrieť sa len na vzťah doma s partnerom, ale mať okolo seba ľudí, ktorým môžete dôverovať.

Ľudí, ktorí s vami urobia aj najväčšie bláznovstvá. Pôjdu s vami v noci do ľadovej vody, budú s vami ticho plakať, venujú objatie, vypočujú a podporia. Vtedy má život skutočnú hodnotu.

A týmito ľuďmi sú pre mňa práve ženy.

Prajem vám ženám, aby ste nikdy neboli samé. Starajte sa o sebe a o svoje priateľky. Sú skutočne potrebné J

A páni, pár viet pre Vás. Ste potrební a veľmi. S vami ťažko, ale bez vás ešte ťažšie. Som  rada, že vás máme a že pri nás stojíte v rámci vašich možností a dispozícií, ktoré ste dostali do vienka ?

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.